"UALEF" Platformu

19-22 Ekim 2018 tarihleri arasında Üsküdar Amerikan okullarında gerçekleştirilen (UALEF) Öğrenci Platformunda, farklı alanlardaki sorunların tartışılıp çözüm önerilerinin getirildiği organizasyonda öğrencilerimiz Duru Nef Özmen, Nil Kilitcan, Tuna Göktürk, Eylül Deniz Atalar, Elif Naz Girit, Iraz Öztalaş, Poyraz Tütüncü, Esin Doğanay, Deniz Bağra, Çelik Ayaz ve Ege Onurkan okulumuzu temsil ettiler.

UALEF gençlik platformunun amacı; politik konularla ilgili farkındalık yaratmak, öğrencilere politik konuları tartışabilecekleri bağımsız ve tarafsız bir ortam sağlamak, öğrencilerin dikkatini dünya gündemine çekme, global çerçevede, kültürlerarası diyalog ve fikir çeşitliliğine teşvik etmek, kendi görüş ve duygularını ifade edebilecekleri bir ortama taşımak.

Bu amaç kapsamında öğrenciler, öncelikle kendi komiteleri içinde belirlenen konu başlıklarını ayrıntılı bir şekilde ele almış, ardından parlamenter sistem çerçevesinde tezlerini tartışma ortamında ve soru-cevap şeklinde savundular. Savunma sonunda diğer komiteler çalışmanın yeterliliğine oylama sistemiyle karar verildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda öğrenciler, dünya ve ülke sorunları hakkında araştırmaya teşvik edilerek sorunlara farklı perspektiften bakış açısı kazanmışlardır. Bu etkinlik öğrencilerimizde farklı olguların gelişmesine zemin sağlamış, duygularını şu şeklide dile getirmişlerdir:

Duru Nef Özmen

Dört günün getirmiş olduğu yorgunlukla birlikte gerçekten çok değerli arkadaşlar edindim ve bu konferans kişisel gelişim anlamında bana çok katkıda bulundu. Aynı zamanda vizyonumun daha da genişlemesi ve en sonunda aynı doğrultuda fakat farklı noktalarda düşünen arkadaşlarımla uzlaşabilmeyi sağladı. Kısacası bu konferans bana farklı bakış açıları kazandırdı, iyi ki katılmışım.

Ege Onurkan

Yapılan bu konferans kendime olan güvenimi arttırdı. Çok güzel bir 4 gün geçirdim. Benim için çok verimli bir ortamdı, eğlenerek öğrenme deyimini daha iyi anladım.

Elif Naz Girit

Katıldığım bu konferansta dünya sorunlarına faklı bir bakış açıdan bakıp çözüm önerileri getirmek hayat bakış açımı daha zengin bir konuma getirmiştir. İyi ki bu konferanslara katılmışım.

Eylül Deniz Atalar

Bu dört gün içerisinde birbirinden farklı, benzerini daha önce hiç görmediğim insanlarla, fikirlerle ve sorunlarla karşılaşma ve ilgilenme şansı buldum. Konferans süresince çok fazla yorulmamıza rağmen güçlüklerin üstesinden gelmeyi öğrendik. Bir bütünün parçaları olabilme yeteneğimizi geliştirdik. Bir konferansta daha harika dostluklar edindik ve unutulmaz anılar yaşadık.

Poyraz Tütüncü

Üsküdar Amerikan’a bu tarz konferansların önemini bilerek katılmıştık. Bunun da getirdiği özgüven ile 4 günümü dolu dolu yaşadım benim için çok verimli bir konferanstı.

Nil Kilitcan

Katıldığım ilk konferansın bana pek bir şey katacağını düşünmeden katılmıştım oysaki 4 gün içinde kendimi tekrardan tanıdım diyebilirim özgüvenimin ve medeni cesaretim için çok geliştirici idi.

Tuna Göktürk

Katılmış olduğum konferansta gündelik yaşamdaki sorunlara yeni çözümler getirmek geleceğe daha umutla bakabilmemi sağladı. Eğlenerek öğrenme fırsatını yakaladım edindiğim deneyimler gelecekteki yaşantımda benim için birer avantaj olacak.

Iraz Öztalaş

Katıldığım konferansta öğrendiğim yeni şeyler beni çok etkiledi. Kendimi sanki hiçbir şey bilmiyormuş gibi hissettim ülkemizde bu kadar sorun varken çözümlerin yetersizliği beni şaşırttı. Ayrıca 4 gün boyunca gerçek dostluklar edinme fırsatım oldu.

Esin Doğanay

4 Gün boyunca yeni arkadaşlıklar edindim ve bu benim için her şeyden daha önemli. İşte tam bu nedenden dolayı edindiğim arkadaşlarımla çalışmaktan çok keyif aldım.

Deniz Bağra

Konferansın bana en çok kattığı şey münazara yeteneğimin gelişmesi oldu gerek komitede gerekse de taslaklarımızı sunarken kendi fikrimi karşıt fikirlere karşı savunmayı. Karşımdakilerin fikrine de saygılı olmayı öğrendim.

Çelik Ayaz

İlk konferansım olmasına rağmen kendimi hiç yabancı hissetmedim. Komitemizde sıcak bir aile ortamı vardı ve aile ortamı etrafımıza da yayıldı hem taslağımızı hazırladık hem de bunu yaparken eğlendik.