Türkçemize Sahip Çıkalım, Sahibimiz Olmasın

Türkçenin önemini kavratmak, öğrencilerin doğru Türkçe ile iletişim kurmalarını sağlamak ve öğrencilerde bu anlamda farkındalık oluşturmak adına Ümraniye ve Sancaktepe Kampüslerinde Türkçe Zümresinin 7. sınıf öğrencileriyle yürüttüğü “Türkçenin Doğru Kullanımı” adlı toplum hizmeti çalışması hazırlıkları, bu yıl da okulun ilk günlerinden başladı.

Etkinliğin tüm yıla yayılması doğrultusunda 4. sınıflar “Türkçenin doğru kullanımı” ile ilgili sloganların olduğu tişört tasarımı yaptılar sınıflarında ve bunları iki gün boyunca okulda giydiler. 5. sınıflar “Türkçesini Bulalım” yarışmasını sınıf içinde yapıp sınıflarını temsil edecek en iyi grubu belirlediler.  5. sınıfların her şubesinden belirlenen bu gruplar da 28 Mayıs Salı günü konferans salonunda birbirleriyle yarıştılar, bu yarışı 5D sınıfı kazandı.  6. sınıf öğrencileri, “Türkçenin doğru kullanımı” konulu kendi buldukları sloganlarla resfebe oluşturma çalışması yaptılar. Oluşturdukları bu resfebelerle şubat sonunda panolar hazırladılar.

7. sınıf öğrencileri ise tüm yıl Türkçenin yanlış kullanımı ile ilgili farkındalık oluşturmak için uğraştılar.

Bir bölümü, yabancı dillerden oluşan isimleri tercih etmiş iş yeri sahipleri ile dükkân isimlerinde neden yabancı isimleri kullanıp Türkçeyi tercih etmediklerine ilişkin röportaj yaptılar ve bunları etkinlik gününde gösterilmek üzere barkovizyona dönüştürdüler. Bir bölümü kendi aralarında bir orkestra oluşturarak Türkçenin doğru kullanımına yönelik sözler yazıp hazırladıkları “Ele Dile Karşı Yalan Yanlış” adlı şarkıyı etkinlik günü seslendirdiler. Bir bölümü de kendi yazdıkları skeçleri 28 Mayıs günü yapılan etkinlikte sahnelediler. Geleneksel Türk tiyatrosundan ve günümüz gençliğinin konuşma ve davranışlarından yararlanan öğrenciler, hazırladıkları skeçlerde dilin doğru kullanılması gerektiğine, kullanılmazsa kişinin yanlış anlaşıldığı gibi kimi zaman da gülünç durumlara düşebileceğine dikkat çektiler.