Temiz ve Güvenilir Enerjide Fikirler Anabilimlilerden

SEMEP (South-Eastern Mediterranean Sea Project / Güneydoğu Akdeniz Projesi), Birleşmiş Milletlere bağlı bir alt kuruluş olan UNESCO’nun yarışma niteliği taşımayan, gönüllü bir çevre eğitimi çalışmasıdır. Önceliği yerel ve ulusal çevre sorunlarına dikkat çekmek olan SEMEP, ulusal ve uluslararası her türlü çalışma birliğini desteklemektedir.

Çevre eğitimi konusunda okullar, öğretmenler ve öğrenciler arası ilişkileri yoğunlaştırarak, yaratıcı ve etkin öğretim tekniklerinin geliştirilmesine öncülük etmek, çevre eğitimi yolu ile öğrencilerin sorun tanımlama, sorun çözme, karar verme, ilişki ve iletişim kurma becerilerini geliştirmek projenin amaçlarından bazılarıdır. Bu amaçlar doğrultusunda “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Küresel Enerji Verimliliğini Artırma”, “Temiz ve Güvenilir Enerji” temasına dikkat çekebilmek adına, öğrencilerimiz afiş çalışmalarını başlattılar.

9 Mart 2019 tarihinde MEV Koleji Özel Büyükçekmece Okulları’nda gerçekleşen afiş sergisine katılan öğrencilerimiz, kendilerine ayrılan sürede afişlerin Türkçe ve İngilizce sunumlarını başarı ile gerçekleştirdiler. Afiş sergisine katılan Anabilim Anadolu Lisesi, Ümraniye Anabilim Ortaokulu, Ümraniye Anabilim İlkokulu, Sancaktepe Anabilim Ortaokulu, Sancaktepe Anabilim İlkokulu öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.