"Talent Talk Etkinliği"nde Üstün Yetenekli Öğrencilerin Ebeveynleri Uzmanlarla Buluştu.

Üstün yetenekli çocukların eğitiminin, bir ülkenin geleceğine yapılan en büyük yatırım olduğuna inanan Anabilim Eğitim Kurumları, bu inançla onların eğitiminde farklılık ve farkındalık yaratmak amacıyla üstün yetenekli öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının tartışıldığı “Talent Talk” panelini yoğun bir katılımla düzenledi.

Dr. Oktay Aydın moderatörlüğünde,  Prof Dr Uğur Sak, Dr Bahar Eriş’in katılımıyla gerçekleştirilen Talent Talk serisinin ilk panelinde   “Üstün Yetenekli Çocukların eğitim ihtiyaçları nelerdir ve okul tercihleri nasıl olmalıdır? Üstün yetenekli çocuklardan akademik ve sınav başarısı beklentisi ne olmalıdır? Üstün yetenekli çocukların okul ortamında yaşadığı sosyal-duygusal sorunlar nelerdir ve çözümüne yönelik neler yapılabilir?” sorularına yanıt arandı.

Bundan sonra her yıl konunun profesyonellerinin bir araya getirileceği Talent Talk etkinliği’nde,  Anabilim Eğitim Kurumları ÜYEP danışmanı Prof Dr Uğur Sak “26 kişilik ekip ile Türkiye’nin ilk ve tek ÜYEP müfredatını geliştirip, bu müfredat için özgün yayınlar hazırladık. 2016 yılında da European Talent Points’e kabul edilip Üstün Yetenekliler Programımızın başarısını, uluslararası platformda tescilledik.” şeklinde konuştu.