Her Çağın Lideri Mustafa Kemal

Sancaktepe Kampüsü Sosyal Bilimler Zümresi olarak, Atamızın aramızdan ayrılışının 80. yılı için, "Her Çağın Lideri Mustafa Kemal " adlı anma törenimizi 7. sınıf öğrencilerimiz ile gerçekleştirdik. Törenimiz, saat 09.05'te saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Başak ÇAKIR'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Öğrencilerimiz, ulu önderin çocukluğundan vefatına kadar, belleklere kazınmış olan olayları etkili bir şekilde canlandırdılar. Orotoryo ile devam eden törenimizde öğrencilerimiz, Atamızın her daim bekçisi olduklarını, kendisine ve fikirlerine her zaman bağlı kalacaklarını en etkili şekilde ortaya koydular.

Ümraniye Kampüsü’nde, Sosyal Bilgiler zümresi önderliğinde , 10.sınıf öğrencilerimizin katkılarıyla, Ata’mızın aramızdan ayrılışının 80.yılında Ata’mızı bir kez daha O’na yakışır muazzam bir törenle andık. Törenimiz, saat 09:05’de iki dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Songül Kavlak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.10.sınıf öğrencilerimiz, ulu önderimizi çocukluk hayatından askerlik yaşamına, devlet adamlığından özel yaşamına, son günlerinden vefatına kadar, bilinen ve bilinmeyen tüm yönleriyle canlandırdılar. Müzik zümresi öğretmenlerimizin de duygu yüklü canlı performansları ve Beden Eğitimi ve Spor zümresi öğretmenlerimizin yönetimindeki Vals ve Zeybek gösterileriyle devam eden törenimiz göz doldurdu.

Son bölümde tüm öğrencilerimizin katıldığı ve Ulu Önder’e minnetini bir kez daha sundukları “Kimsin Sen?” adlı coşkulu seslenişle  Ata’mızın izinde olduklarını ve O’na her zaman bağlı olduklarını  belirttikleri törenimiz büyük alkışlarla sona erdi.