Gülüşün Güneş, Bakışın Umuttur Çocuk

“Özgürlük ve bağımsızlık, benim karakterimdir.” diyen Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Anabilim Eğitim Kurumlarında bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Salı günü gerçekleşen “Gülüşün Güneş, Bakışın Umuttur Çocuk” temalı törenlerimizde programın sunucuları, Ümraniye Kampüsünde 6-B sınıfından Dila Saraçoğlu, 6-D sınıfından Sonat Ceylan; Sancaktepe Kampüsünde ise 4-A sınıfından Ömer Tuna Özcelep ve 4-B sınıfından Ela Tatlıcı’ydı. Törenlerimiz, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İyi bir neslin iyi yetişmiş çocuklardan geçtiğine inanan Anabilimde bu yıl da çocuklar, geleneksel olarak yönetimi devraldı. Okul Müdürlüğü görevini devralan Ümraniye Kampüsü 4-C sınıfı öğrencilerinden Deva Sözen ve Sancaktepe Kampüsü 4-C sınıfından Eylül Deniz Yaldız, konuşmalarında “Bizler iyi biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere yaşamını ülkesine adayan, yurdunun bağımsızlığını ve özgürlüğünü tüm değerlerin üzerinde tutan kahramanlarımızın özverili çabaları sonucu kurulmuştur.” sözlerine yer verdiler. Bu etkileyici konuşmaların sonrasında 5. sınıf öğrencilerinden oluşan koromuz, 23 Nisan şarkılarını büyük bir neşeyle seslendirdi.

Koronun ardından dans gösterilerini sergilemek üzere 2 ve 3. sınıf öğrencilerimiz sahnedeki yerlerini aldı. Dans gösterileriyle hareketlenen törende, 2. sınıf öğrencileri birbirinden estetik jimnastik hareketleriyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Bu keyifli anlar, 2. sınıf öğrencilerinin dünya çocuklarını ve ülkelerin özelliklerini vurguladıkları İngilizce drama gösterisiyle devam etti.

23 Nisan coşkusu, 2. sınıf öğrencilerinin hazırladığı ritim-orff çalışmasıyla melodik bir şekilde sürerken 4 ve 5. sınıf öğrencilerinin danslarıyla salondaki tempo giderek arttı. Bu tempoya yakışır bir şekilde okul bandosunun çaldığı parçalarla bütün salon ayaklandı. Bandoya alkışlarla eşlik eden izleyenler, Onuncu Yıl Marşı’nın çalması ve bandodaki bir öğrencimizin Türk bayrağını açarak selam durması karşısında duygu dolu anlar yaşadı. Bu anların ardından herkes, böyle bir bayrama sahip olmanın verdiği gurur ve mutlulukla salondan ayrıldı.

Anabilim ailesi olarak bizler de geleceğimizin güvencesi, bugünün küçükleri ve yarının büyükleri olan çocuklarımızın bu anlamlı bayramını bir kez daha yürekten kutluyoruz.