GİRİŞİMCİLİK KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ İLE GENÇ BAŞARI EĞİTİM VAKFI ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genç Başarı Eğitim Vakfı, girişimci zihin yapısına sahip gençlerin ve çocukların yetişmesi için çalışmalarına yön vermekte ve iş dünyasındaki profesyonellerin ve girişimcilerin programlara aktif katılımlarını sağlayarak iş dünyası ve eğitim arasında köprü kurmaktadır.

Bu programlardan biri olan ve okulumuz Girişimcilik kulübü olarak da yer aldığımız GençBizz Liseler Arası Girişimcilik Programıdır; lise öğrencilerinin, iş dünyası gönüllüleri mentörlüğünde ve öğretmenlerinin rehberliğinde; kendi küçük ölçekli şirketlerini sıfır sermaye ile kurdukları, yönettikleri, ulusal ve uluslararası fuarlara katıldıkları, program sonunda şirketlerinin tasfiye ettikleri bir ekonomik eğitim programıdır. Türkiye ile birlikte Dünya’da 123 ülkede -lise düzeyinde- uygulanan “Genç Başarı-Şirket Programı” (Junior Achievement – Company Program) gençleri iş dünyası ile buluşturmaktadır.

Lise Girişimcilik kulübü öğrencilerimiz tarafından Gençbizz Programı kapsamında 4 şirket kurulmuştur. Yoğun bir çalışma programında yer alan öğrencilerimiz, şirketleri ile ilgili departman oluşturma, şirketlerinin sermaye planını hazırlama ve ürün belirleme gibi çalışmaları hızla devam etmektedir. Öğrencilerimiz şirketlerini daha iyiye götürmek amacı ile Genç Başarı Eğitim Vakfı’na ziyaret düzenlenmiştir. Şirketlerimizin genel müdürleri ve şirketlerinin farklı departmanlarından belirledikleri yetkililer ile bu ziyarette öğrencilerimiz vakıf yöneticileri ile tanışma fırsatı yakaladılar. Aynı zamanda vakıf yetkilileri ile toplantı yapıp kurdukları şirketler, üretim ile ilgili sorular ve katılacakları ulusal ve uluslararası fuarlar ile ilgili bilgileri alarak program ile ilgili sorularını sorma fırsatı yakaladılar.