Eğlence dolu "Kayak Kampı"ndan döndük!

Beden Eğitimi zümresinin 9-12 Ocak 2019 tarihleri arasında organize ettiği geleneksel kayak kampı Bolu/Kartalkaya'da bulunan Dorukkaya Otel'de düzenlendi. Sancaktepe ve Ümraniye Kampüsünden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kayak kampına velilerimiz de yoğun ilgi gösterdiler. Öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan 130 kişilik kafile, eğlenceli vakit geçirerek, kayak yapmanın keyfini yaşadı.

İlk kez kayak yapan öğrenciler, kayak antrenörleri eşliğinde temel kayak eğitimi alırken öğrencilerimiz seviyelerine göre gruplandırılarak, teknik çalışmalar yaptılar. Dört gün süren eğitimin yanı sıra, otel içinde ve dışında yapılan aktivitelerle öğrencilerimizin güzel bir kamp dönemi geçirmesi sağlandı.

Fiziksel ve psikolojik açıdan bir çok faydası olan kayak sporu, kas ve kemiklerin güçlenmesini sağlayarak, denge ve koordinasyonu gelişiminde önemli bir katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimiz bu kazanımlarla birlikte okul dışında farklı bir ortamda deneyerek ve yaşayarak öğrenmeyi, birlikte hareket edebilmeyi deneyimleme fırsatı buldular.