“Dünya Felsefe Günü”nü Kutladık.

10. sınıf öğrencilerimiz 19 Kasım 2018 tarihinde Robert Kolej’de düzenlenen Dünya Felsefe Günü etkinliğine katıldılar.

UNESCO’nun 2002 yılından beri düzenlediği Dünya Felsefe Günü’nün amacı; insanların felsefe miraslarını paylaşmalarını sağlamak, zihinleri yeni fikirlere açmak ve toplumun karşılaştığı sorunlara ilişkin tartışma yürütmeye sevk etmektir.

Unesco’nun bu yıl için belirlediği tema olan “Beden-birey ve toplum” üzerine gerçekleştirilen çalıştayda öğrencilerimiz Azra Akgün, İlkem Kerse, Ali Şahin Badur, Tuana Sütçü, Yaren Karabey, Zeynep Arslan, Duru Nef Özmen ve Berk Bektemur okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

Öğrencilerimiz tüm gün süren etkinlikte, uzman moderatörlerin liderliğinde yapılan atölye çalışmalarında;

• Beden- zihin etkileşimi,

• Güzellik, gençlik, sağlık mitleri,

• Reklamlar üzerinden bedenin cinsiyetlendirilmesi gibi konularda felsefi tartışmalar yaptılar.