CUMHURİYET Balosu / Resim Sergisi

‘’Dans bütün hastalıklara şifadır.’’ Dansı ülkenin kültürel yaşamına sokmayı hedefleri arasına alan Atatürk, savaşlarla geçen yılların ardından kültür ve sanat alanındaki devrimlerde dansın her zaman önemini vurgulamış, insanların her fırsatta dans etmelerini arzu etmiştir.

‘’Bizim de mükemmel bir dansımız var.’’  Ülkemizin her tarafında yüksek ve milli danslarımız vardır. Benim gördüğüme göre en görülmeye değer olan zeybek dansıdır. Çok arzu ederim ki bu iyi oynanan milli dansı halk kabul etsin ve herkes oynasın.” Diyerek, bu cümleleriyle bir kez daha dansın kültürel ve toplumsal önemini vurgulamıştır.

Senaryosunu gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete'nin yazdığı ve Sümer Ezgü’ nün Atatürk'ü canlandırdığı "Son Balo Vals ve Zeybek" adlı belgeselinden yedi dakikalık bir videoyu, tüm öğrencilerimize izleterek çalışmalarımıza başladık. Türkiye'nin modernleşme göstergelerinden biri olarak akıllarda kalan, önemli bu balonun etkisiyle resimlerini yaptılar. Ortaokul kademesindeki öğrencilerimizde grup çalışmalarıyla çalışarak, bu sergimizde sergilenen tuval üzerine akrilik boya çalışmalarını gerçekleştirdiler.