Bir Varoluş Destanı: Çanakkale

Türk milletinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu eşsiz bir destan olan Çanakkale Zaferi’nin başkahramanları, Anabilim Eğitim Kurumlarında “Bir Varoluş Destanı: Çanakkale” temasıyla 104. yılında saygı, minnet ve gururla anıldı.

Anabilim Okulları Sancaktepe Kampüsünde günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Göksu Akdaş ve Ümraniye Kampüsünde Tarih Öğretmeni Erdi Aksu, milletimizin asırları aşan varlık mücadelesiyle zamanın her devrinde tarih sayfalarına kendini altın harflerle nakşettirdiğini vurguladı. Günün hüznüne yakışır bir lirik dansın ardından Sancaktepe’de 7. sınıf öğrencilerinden Mustafa Durmuş, Elif Özten ve Ümraniye Kampüsünde Cem Roz Yıldırım, Berk Bektemur’un şiirleriyle tören, izleyenlerin gönül teline dokunmaya devam etti.

Yürekleri titreten bu şiirlerin ardından Özrin Tuğrul’un seslendirdiği “Asker Yolu Beklerim” ve Serkan Kocaoğlu’nun söylediği  “Şu Kışlanın Kapısına” türküleriyle izleyenler gözyaşlarına boğuldu. Bu duygu selinden sonra sosyal bilgiler öğretmenlerimiz, onca yokluk içinde görevine dört elle sarılmış, yüreği vatan aşkıyla dolu, vatan uğruna oğlundan vazgeçen bir hekimin anısını ve daha küçük yaşlarda Çanakkale’nin acılarını sırtlanmış önemli edebiyatçılarımızın yaşadıklarını aktardı.

Salondakiler, bu şanlı geçmişe dair pek çok gerçeklikle yüzleştikten sonra, çok şey borçlu oldukları Çanakkale kahramanlarını bir de “Bir Ulusun Yeniden Doğuş Destanıdır: Çanakkale” isimli belgeselle daha iyi anlama fırsatını elde ettiler. “Çanakkale öyle bir yer ki yokluk varlığı yenmiştir, maneviyat maddiyatı yenmiştir. Ve gençler, vatan aşkı sömürgeciliği yenmiştir. Esaretin zincirini kırmıştır. Ve o gidenler, dönmemek üzere gidenler… O canlarını hiç düşünmeden bu toprağa verenler…” sözleriyle verdiğimiz tüm şehitlerin yoklamalarının alınması ve öğrencilerin arasından yükselen “Burada!” nidalarıyla tören sona erdi.