BİLSEM Kılavuzu

Değerli Velimiz,

Milli Eğitim Bakanlığı 2017-2018 Eğitim öğretim yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama Kılavuzu’nu internet sitesinden yayımladı.

BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezi);

Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezi Yönergesinin 21. Maddesine göre şöyle tanımlanmıştır;

Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli çocuk/öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumudur.”

Bu yıldabakanlığınbelirttiği üzeresadece ilkokul 1,2 ve 3.sınıflarBİLSEM seçmelerinekatılabilecekler. Öğrenciler elektronik ortamda tablet uygulaması ile sınava girecekler.BİLSEM’eaday gösterilen öğrenci velisi, uygulama ücreti olarak 50 TL’yi kılavuzda yer alan seçeneklerden birini kullanarak ilgili bankalara yatıracaklardır.

2017-2018 Bilsem Kılavuzunu;

https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_10/28150742_2017-2018_bilsem_tanilama_kilavuzu.pdflinkinden inceleyebilirsiniz.

Olası sorularınızla ilgili kademe müdür yardımcınıza ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.

Okul Yönetimi

BİLSEM kılavuzu için tıklayınız.