Bilim Neredeyse Biz Oradayız

Fen derslerinin en önemli işlevi, bireylerin bilim okur-yazarı olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bilim okur-yazarı olarak yetişen bireyler, günlük hayatlarında karşılaştıkları problemlerin çözümünde öğrendikleri bilgileri kullanarak somut ve akılcı çözümler üretirler. Öğrencilerin etkili fen öğrenmelerinde laboratuvarlar önemli bir işleve sahiptir. Laboratuvarlar öğrencilere soru sormayı, problem belirlemeyi ve arkadaşlarıyla ortak çalışarak çözüm üretme olanağı sağlar.

Bu amaçlar doğrultusunda okulumuz Anadolu Lisesi öğrencileri, fen bölümü öğretmenleri ile 16 Mart 2019 tarihinde, Arel Koleji'nde düzenlenen “Liseler Arası Aktif Deney Yarışması” etkinliğine katıldılar. Fizik, kimya, biyoloji alanlarında katılım sağladığımız yarışmada öğrencilerimiz, okulda öğrendikleri bilgileri düşünme yetenekleri ile birleştirerek pratikte uygulama şansı yakaladılar. Farklı okullardan gelen diğer öğrencilerle rekabet ederek hem yaratıcılıklarını ortaya koydular hem de keyifli zaman geçirdiler. Gün sonunda 11.sınıf öğrencilerimiz biyoloji alanında teşvik ödülü kazanarak bizleri gururlandırdılar.