"Benim Atatürk'üm" Bilgi Yarışması

Ümraniye ve Sancaktepe Kampüsü’nde Sosyal Bilgiler zümresi önderliğinde 5A,5B,5C ve 5D sınıflarının katılımıyla “Benim Atatürk’ üm” adlı bilgi yarışması yapıldı. Her sınıftan 3 öğrenci seçilerek toplamda 25 soruluk bir bilgi yarışması düzenlendi.

Millet için yaşayanlar, milleti anladığı sürece yaşarlar. Ulu Önder Atatürk fikir hürriyetinin, cumhuriyetin, insanlığın, dünya barışının ve medeniyet aşkının temsilcisidir. Atatürk’ü sevmek demek O’nun yaptıklarını anlamak ve çok çalışmak demektir. Bu nedenle Ulu Önderimizi bir kere daha yakından tanımak ve O’nun yaptıklarını anlamak için bu etkinlik düzenlenmiştir.

Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Gülhan Gürsoylar ve Songül Kavlak tarafından sunuculuğu yapılan yarışma programımıza jüri üyesi olarak Ümraniye Kampüsü Müdürümüz Sinem Özdek, Müdür Yardımcımız Arzu Ucal, Rehber Öğretmenimiz Derya Düzgün, Sosyal Bilimler Zümre Başkanımız Melda Hatunoğlu, Sosyal Bilgiler Zümre Başkan Yardımcımız Neşe Saka Gülcan ve Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Serkan Kocaoğlu katılmıştır. Sancaktepe Kampüsü’nde Sosyal Bilgiler Öğretmeni Göksu Aktaş tarafından sunuculuğu yapılan yarışma programımıza jüri üyesi olarak Sancaktepe Kampüs Müdürümüz Yasemin Karakan Güllü, Müdür Yardımcılarımız Özgür Ulaş ve Selda Aktaş ile Sosyal Bilgiler Zümre Başkan Yardımcısı Başak Çakır katılmıştır.

Öğrencilerimize Atatürk’ün hayatı ile ilgili sorular yöneltilmiştir. Yarışma sırasında dengelerin değiştiği anlarda öğrencilerimiz arasında büyük heyecan yaşanmıştır. Yarışmaya katılan öğrencilerimizi arkadaşları da destekleyerek, yaşadıkları heyecana ortak olmuşlardır. Zaman zaman heyecanın doruklara ulaştığı yarışmamızı ÜmraniyeKampüsü’nde 5C sınıfı,Sancaktepe Kampüsü’nde 5C ve 5D sınıfları eşitlik alarak birincilikle sonuçlandırmıştır.

Yarışma sonunda birinci sınıflarımıza ödülü olan kupa ve teşekkür belgeleri takdim edilmiştir. Diğer sınıflardan yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz de tebrik edilerek idare tarafından katılım belgeleri verilmiştir.