Ayrıntılarda Saklı Gerçeklerin Keşfedilmesi İçin Yapılan Çalışmaları Öğrendik.

21 Aralık 2018 tarihinde 9. sınıf öğrencilerimiz ile Fen Bilimleri Zümresi öğretmenleri rehberliğinde, Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Adli Bilimler bölümlerine gezi düzenledik.

Gezide; Üsküdar Üniversitesi öğretim üyeleri,  öğrencilerimizin 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı itibariyle biyoloji dersi bünyesinde işledikleri genetik uygulamaları ve bu uygulamaların bir parçası olan kriminoloji çalışmalarını da kapsayan sunumlar yaptılar.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Pınar Öz, öğrencilerimize bölümde görülen ders içerikleri hakkında bilgi verirken aynı zamanda bu bölümü tercih edecek öğrencilerimizin ileride nerelerde çalışabileceklerine dair ipuçları da verdi.

Adli Bilimler Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Tuğba Ünsal ve Dr. Aylin Yalçın bu bölümde yapılan çalışmaları, öğrencilerimizin yakından takip ettiği televizyon dizileri ve gerçek olayları örnek vererek açıkladılar. Adli bilimlerin görünmeyeni görmek üzerine kurulu olduğunu, hiç fark edilmeyen bir ayrıntıda bir gerçeğin gizli olduğunu, bu ayrıntının bir suçun kanıtlanmasındaki öneminin bir insanın hayatını nasıl etkilediğini deneyimlerinden örneklerle öğrencilerimize anlattılar.

Moleküler Biyoloji ve Genetik ya da Adli Bilimler bölümlerinde eğitim almak isteyen öğrencilerin vicdanı gelişmiş, titiz çalışmayı seven, ekip çalışmasına yatkın, sabırlı ve detaycı kişilik özelliklerine sahip olması gerektiğini vurgulayan öğretim üyeleri, bu özellikleri taşıyan ve birebir insan hayatına dokunmak isteyen öğrencileri bölümlerine beklediklerini belirttiler.