ASKOB

ASKOB (Anabilim Sınav Koordinasyon Birimi) İLE SINAVLARA HAZIRIZ!

Ortaöğretime geçiş sürecinde öğrencilerini bir sonraki eğitim-öğretim basamağına en donanımlı şekilde hazırlamayı amaç edinen Anabilim Eğitim Kurumları köklü okulculuk tecrübesini dershane sistemiyle profesyonel bir biçimde entegre ederek oluşturduğu Anabilim Sınav Koordinasyon Birimi (ASKOB) ile akademik çalışmalarını yapılandırmaktadır.

ASKOB, koordinatörlüğünü Ceylan Adanalı Kabadayıoğlu’ nun yaptığı ve Anabilimin tecrübeli eğitimci kadrosundan oluşan bir sınava hazırlık birimidir. Bu kapsamda merkezi sınav tercih sonuçlarının açıklandığı son güne kadar yapılacak tüm çalışmalar belirlenmiş ve hazırlanmıştır.

AKADEMİK ÇALIŞMALAR

Branşların ve akademik müfredatların çeşitlendiği ortaokul yıllarında, tecrübeli öğretmen kadrosu ile özgün bir müfredat uygulayan Anabilim Okullarında modern bir eğitim anlayışı benimsenmiştir. Ortaokulda ASKOB (Anabilim Sınav Koordinasyon Birimi) çalışmaları doğrultusunda planlanan sınavlar, homojen öğrenme gruplarına göre yapılan etütler, sınav rehberliği çalışmaları, sayısal ve sözel dersleri keyifli ve eğlenceli bir hale getirerek zaman kaybı ve ezberi ortadan kaldıran yaratıcı drama dersleri, yoğunlaştırılmış ders saatleri ile öğrencilerin akademik başarılarının artması sağlanmaktadır.

DERS SAATLERI

Yoğunlaştırılmış TMSF dersleri ile desteklenmiş 4-5-6.sınıflarımızda 296 saatlik, 7. sınıflarda 613 saatlik, 8. sınıflarda 838 saatlik sınav hazırlık programı.

SINAV UYGULAMALARI

Pazartesi, Çarşamba Perşembe günleri konu bazlı takip amacıyla yapılan Türkçe KTT, Matematik KTT, Fen KTT, Sosyal Konu Tarama Testi(KTT),

Cumartesi günleri yapılan KTT Uygulama Sınavları

Her ders için genel değerlendirme amacıyla yapılan Kazanım Değerlendirme Sınavları(KDS)

Deneme Sınavları

ÖDEV UYGULAMALARI

Hafta İçi Ödevleri

Haftasonu Ödevleri

Ek Ödevlendirmeler ve Takibi

Ara Tatili – Yaz Tatili Ödevleri

ETÜT UYGULAMALARI

Akademik eksikleri tamamlamak veya ileri seviye çalışmalar yapmak amacıyla her sınıf seviyesinde etüt çalışmaları yapılır. Etütler okul saati içinde Türkçe dersinden 2 saat, Matematik dersinden 2 saat, Sosyal dersinden 2 saat, Fen dersinde 2 saat olacak şekilde haftada toplam 8 saat olarak uygulanır.

Öğrencilerin ihtiyacına göre bireysel veya grup çalışması yapmak için de ayrıca oda çalışmaları zümreler tarafından planlanır. Yapılan tüm etüt çalışmaları OBS’ye işlenir.

Sınıf etütleri

Bireysel etütler

Oda çalışmaları

Hafta İçi Akademik Eksik Tamamlama Çalışmaları

İleri Seviye Çalışmalar

SINIF OLUŞUMLARI

5. sınıflarda karılan sınıflar, 6. sınıflarda aynı düzende devam eder,

7. ve 8.sınıflarde öğrenciler tekrar sınav not ortalamaları, öğrenme hızları,  ders performanlarına , kız-erkek dağılımlarına ve akademik kurul kararlarına göre homojen gruplara ayrılır.

KURS PROGRAMI

Cuma – Cumartesi günleri dershane sistemi

8. sınıflar için yaz tatili ve sömest kampı

Dershaneye özel hazırlanmış LGS kitapçığı

Konu Tarama Testleri ve deneme sınavları

SORU ÇÖZÜM SAATI

Zümreler yoğunlaştırılmış ders programı içinde soru çözüm saati uygulamasına yer verir.

AKADEMIK KURUL TOPLANTILARI

Öğrencilerimizin eğitim öğretim süreçlerini değerlendirmek, başarılarını yükseltmek, gereken önlemleri zamanında alabilmek ve okul-aile iş birliğini sağlıklı temelde yürütebilmek amacıyla aile, yönetici, rehber öğretmen ve sınıf öğretmenin katıldığı toplantılar yapılır. Akademik Kurul Toplantıları her öğrenci için özel planlanır.

Akademik Kurul eşliğinde bireysel öğrenci takibi Bireysel Ders Çalışma Programı

Veli, öğrenci bilgilendirme seminer-bültenleri sınav ve tercih danışmanlık hizmeti

SINAVA ÖZEL REHBERLİK ÇALIŞMALARI

Sınav Veri Havuzu ve Raporları