Yükleniyor

ASKOB

Üniversiteye geçiş sürecinde öğrencilerini bir sonraki eğitim-öğretim basamağına en donanımlı şekilde hazırlamayı amaç edinen Anabilim Eğitim Kurumları köklü okulculuk tecrübesini dershane sistemiyle profesyonel bir biçimde entegre ederek oluşturduğu Anabilim Sınav Koordinasyon Birimi (ASKOB) ile akademik çalışmalarını yapılandırmaktadır.

ASKOB, koordinatörlüğünü Ceylan Adanalı Kabadayıoğlu’ nun yaptığı ve Anabilimin tecrübeli eğitimci kadrosundan oluşan bir sınava hazırlık birimidir. Bu kapsamda merkezi sınav tercih sonuçlarının açıklandığı son güne kadar yapılacak tüm çalışmalar belirlenmiş ve hazırlanmıştır.

AKADEMİK ÇALIŞMALAR

DERS SAATLERİ

11. sınıflarda 320 saatlik 12.sınıflarda 760 saatlik sınav hazırlık programı.

SINAV UYGULAMALARI

Pazartesi, Çarşamba Perşembe günleri konu bazlı takip amacıyla yapılan  Türkçe KTT, Matematik KTT, Fen KTT, Sosyal Konu Tarama Testi(KTT),

Her ders için genel değerlendirme amacıyla yapılan Kazanım Değerlendirme Sınavları(KDS)

Deneme Sınavları

ÖDEV UYGULAMALARI

Hafta İçi Ödevleri

Haftasonu Ödevleri

Ek Ödevlendirmeler ve Takibi

Ara Tatili – Yaz Tatili Ödevleri

ETÜT UYGULAMALARI

Akademik eksikleri tamamlamak veya ileri seviye çalışmalar yapmak amacıyla her sınıf seviyesinde etüt çalışmaları yapılır. Etütler okul saati içinde Türkçe dersinden 2 saat, Matematik dersinden 2 saat, Sosyal dersinden 2 saat, Fen dersinde 2 saat olacak şekilde haftada toplam 8 saat olarak uygulanır.

Öğrencilerin ihtiyacına göre bireysel veya grup çalışması yapmak için de ayrıca oda çalışmaları zümreler tarafından planlanır. Yapılan tüm etüt çalışmaları OBS’ye işlenir.

Sınıf etütleri

Bireysel etütler

Oda çalışmaları

Hafta İçi Akademik Eksik Tamamlama Çalışmaları

İleri Seviye Çalışmalar

SINIF OLUŞUMLARI

Lise hazırlık ve 9.sınıftan itibaren öğrenciler sınav not ortalamaları, öğrenme hızları,  ders performanslarına , kız-erkek dağılımlarına ve akademik kurul kararlarına göre homojen gruplara ayrılır.

11. sınıf itibariyle alanlaşma çalışmaları.

SORU ÇÖZÜM SAATI

Zümreler yoğunlaştırılmış ders programı içinde soru çözüm saati uygulamasına yer verir.

AKADEMIK KURUL TOPLANTILARI

Öğrencilerimizin eğitim öğretim süreçlerini değerlendirmek, başarılarını yükseltmek, gereken önlemleri zamanında alabilmek ve okul-aile iş birliğini sağlıklı temelde yürütebilmek amacıyla aile, yönetici, rehber öğretmen ve sınıf öğretmenin katıldığı toplantılar yapılır. Akademik Kurul Toplantıları her öğrenci için özel planlanır.

Akademik Kurul eşliğinde bireysel öğrenci takibi Bireysel Ders Çalışma Programı

Veli, öğrenci bilgilendirme seminer-bültenleri sınav ve tercih danışmanlık hizmeti

SINAVA ÖZEL REHBERLİK ÇALIŞMALARI

Sınav Veri Havuzu ve Raporları