Arılar Olmazsa Dünyada Hiçbir Şey Olmaz

Arılar olmazsa hiçbir bitkinin, hiçbir hayvanın ve hiçbir insanın olmayacağını duydunuz mu? Peki, arılar yeryüzünden silinip giderse insanoğlunun yalnızca dört yıl yaşayabileceğini biliyor muydunuz?

İşte bu noktada 4. sınıf öğrencilerine arıların canlı yaşamındaki önemini göstermek ve bu konuda farkındalık yaratmak için 20 Mayıs “Dünya Arı Günü” hem Sancaktepe hem de Ümraniye Kampüsünde kutlandı.

Öğrencilere öncelikle 13-17 Mayıs haftasında arıların hem insan hayatındaki gerekliliği hem de doğadaki bütün canlı yaşamının devamı için ne kadar önemli oldukları konusunda bir animasyon film izletildi. Bu animasyon filminden sonra öğrencilerle arılar ve onların önemine dair sohbet edildi. Öğrencilerimiz bu filmin yarattığı farkındalıkla kahramanlarını arıların oluşturduğu kendi hikâyelerini yazdılar. 20 Mayıs Pazartesi günü okuldaki diğer öğrencilerin de bu konuda dikkatini çekmek ve arılarla ilgili farkındalık yaratmak için bütün 4. sınıf öğrencileri sarı-siyah kıyafetler giyerek okula geldiler. Bir hafta önce arılarla ilgili yazılan öyküler 20 Mayıs Pazartesi günü sınıfta okundu. Böylece 4. sınıf öğrencileri, bir yandan arıların dünyadaki önemine dair farkındalık edinirken bir yandan da kendi hikâyelerini arkadaşlarıyla paylaşarak keyifli zaman geçirdiler.