Anabilim İlkokulları

Anabilim İlkokulu, eğitim felsefisini “Yapılandırmacı Yaklaşım”dan hareketle “bilgi, kavram, beceri, değer ve davranış” ögelerine dayandırmaktadır. Uygulanan eğitim programı, öğrencilerimizin hazır bulunuşluklarını dikkate alarak tasarlanmış ve temelinde farklılaştırılmış öğretime yer verilmiştir. Farklılaştırılmış öğretim süreçleri “Çoklu Zekâ” ve “Öğrenme Stilleri” teorileriyle desteklenmiştir.

Anabilim Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizi; düşünen, araştıran, sorgulayan, iletişim kuran, riski göze alan, bilgili, ilkeli, duyarlı, 21. yüzyıl bireyleri olarak yetiştirmek hedefindeyiz.

Okulumuz için “başarı” kavramının anlamı, öğrencilerimizin matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler ve dil becerileri alanlarındaki akademik gelişimlerinin yanı sıra; estetik duygular kazandıkları sanat; fiziksel, sosyal becerileri kazandıkları spor alanlarında da yeterlilik sahibi olabilmeleridir.

İlkokulda Öğrencileri Neler Bekliyor?

İlkokul 3. sınıfın sonuna kadar sınıf öğretmenliği, 4. Sınıftan itibaren branş öğretmenliği sistemi

1. sınıftan itibaren yoğun bir yabancı dil eğitimi

Öğrenci ve velilerimizin tercihine göre birinci yabancı dil olarak İspanyolca seçebilme olanağı

3. sınıftan itibaren çok iyi derecede öğretimi amaçlanan ikinci yabancı dil olarak Almanca ve İspanyolca dil seçeneği