Anabilim 8 ve 9. Sınıf Öğrencileri Biyoloji Olimpiyatları İçin Hazırlıklara Başladı.

Bilim alanında genç beyinleri keşfetmek, yeteneklerini teşvik etmek ve iyi birer bilim insanı olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan bilim olimpiyatlarına, Anabilim öğrencileri ilk derslerini 02 Ocak Çarşamba günü Olimpiyat Danışman Öğretmeni Tuncay TURSUN’dan alarak hazırlanmaya başladılar.

Türkiye’de TÜBİTAK tarafından organize edilen, 3 aşamadan oluşan biyoloji olimpiyatları seçmeleri iki yıl sürüyor. Bu aşamaların sonunda Türkiye’yi temsil etmek üzere 4 kişilik milli takım oluşuyor. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatları’nda madalya alan öğrenciler, branşlarında tercih yapma şartıyla istedikleri üniversitenin istedikleri bölümüne sınavsız girebiliyorlar. Bu zorlu maratonda öğrencilerimize başarılar diliyoruz.