Anabilim Anadolu Lisesi Öğrencileri SAC Yıkıcı İnovasyon Zirvesinde!

Özel Anabilim Anadolu Lisesi öğrencileri, 26 Mayıs 2019 Pazar günü Özel SEV Amerikan Lisesi’nde düzenlenen ikinci Liseler Arası Yıkıcı İnovasyon Zirvesi’e katıldı.

Öğrencilerin lise seviyesinden itibaren girişimcilik ekosistemi ile tanışmalarını sağlamanın amaçlandığı etkinlikte okulumuzu lise öğrencilerimiz;

• Rana Karaman, “Güneşi Takip Eden Akıllı Güneş Paneli” projesi ile,

• Aydın Derman ve Efe Yılmaz, “Neo Savonius e-Secure ve Hibrit Yarım Maglev Tüneli ile Metroda Yakıt Tasarrufu” projesi ile temsil ettiler.

Ayrıca Intel Insef Liseler Arası Mühendislik Yarışması’nda, “Mobil Meteoroloji İstasyonu” projeleriyle Türkiye’yi temsil ederek kendi alanlarında Dünya 1.si olan öğrencilerimiz Aslı Doğu VE Berk Bektemur da konuk katılımcı olarak etkinlikte yer aldılar.

İş dünyasından profesyonellerin girişimcilik ile ilgili bilgi ve önerilerini de paylaştıkları etkinliğin yarışma bölümünde öğrencimiz Rana Karaman, güneş takip sistemi içeriğiyle oluşturduğu girişim fikri ile 19 finalist arasında 5.lik ödülünü kazandı.

Okulumuzu bu platformda başarı ile temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.