Yükleniyor

Anabilim 2. Startup Weekend organizasyonu liseli gençler için başlıyor!

Dünyanın önde gelen girişimcilik yarışmalarından biri olan Startup Weekend, geçtiğimiz yıl Anabilim Eğitim Kurumları tarafından Türkiye’de ilk kez lise öğrencileriyle birlikte gerçekleştirilmişti. Bu yıl 2. si düzenlenecek olan organizasyon 15-21 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Online olarak düzenlenecek organizasyon boyunca girişimci ruha sahip öğrencilerin mücadelesine tanıklık etmemizi sağlayacak. Organizasyona Türkiye genelindeki tüm lise öğrencileri katılım sağlayabilecek.

Anabilim Öğrenci Birliği’nin koordinatörlüğünde düzenlenecek organizasyonda katılımcılar, oluşturdukları takımlarıyla içlerindeki girişimciyi ortaya çıkararak fikirlerini hayata geçirecek. Girişimcilikteki fırsatları görmek ve bu konuda hızlandırılmış bir simülasyonla iş fikrinin temellerini atmak isteyen herkese açık olan etkinlikte katılımcılar, iş modeli yaratma, etkili sunum hazırlama, tasarım, yazılım gibi konularda uzmanlardan bire bir mentorluk alacak ve bu eğitimlerle fikirlerini gerçeğe dönüştürme imkânı bulacak. Diğer girişimci adaylarla online ortamda tanışma fırsatı da yakalayacak olan katılımcılar, Startup Weekend’in ilk gününde aldıkları temel girişimcilik eğitiminin ardından fikirlerini sunacak. Ardından, seçilecek maksimum 20 fikir için, beşer kişilik takımlar oluşturulacak. Sonraki günlerde ise takımlar, mentorların destekleriyle çalışmalarını yürütecek. Bu organizasyon ile öğrencilerin daha lise sıralarındayken, 21. yüzyıl yetkinliklerini geliştirmeleri, inovasyonu hayatlarının bir parçası haline getirip , girişimci ruhla hareket edebilecekleri yapı ve ortamların içinde bulunmaları, iş dünyası ile ortak projeler yapmaları hedefleniyor.

En son gün jüri önünde sunumlarını başarıyla gerçekleştiren takım, 23 Nisan – 19 Mayıs 2021 tarihleri arasında Toplum 5.0 Akademi Genç Lider Gelişim Programına katılma fırsatı bulacak. Yeni dönem iş ve kariyer yetkinliklerini sektörünün öncü,  rol model iş insanları ile birlikte ,  iş hayatının içinde ,  iş hayatını deneyimleyerek,  liderlik becerilerini  gelişme imkanı sağlayacaklar.

Tüm katılımcılara katılım sertifikasının verilmesiyle etkinlik sona erecek ve katılımcılar, global çapta bir startup ailesinin parçası haline gelmiş olacak.

Başvuru formu için tıklayınız

Detaylı bilgi için tıklayınız