Gezi Programları

ANABİLİM GİRİŞ SINAVI (AGS)

Sayın Veli Adayımız,

2022-2023 eğitim öğretim yılı için ön kayıtlarımız başlamıştır. Anaokulları ve tüm kampüslerimizde 1, 2, 3. sınıflara mülakat ve ön değerlendirme yapılarak öğrenci alınacaktır. 4, 5, 6, 7, 8, lise hazırlık, 9 ve 10. sınıflarda okumak isteyen öğrenciler için Anabilim Giriş Sınavı (AGS) yapılacaktır.

Anabilim Giriş Sınavı (AGS), 2022-2023 eğitim öğretim yılında kampüslerimizin;

5, 6, lise hazırlık, 9 ve 10. sınıfa kayıt yaptırmak isteyen öğrenci adayları için 13 Şubat Pazar günü saat 10.00’da küçük gruplar halinde  Bursluluk Sınavı yapılacaktır.

Son başvuru tarihi 9 Şubat Çarşamba günüdür.

* Ümraniye Kampüs saat 10.00                    5. sınıf aday öğrencileri

* Maltepe Kampüs saat 10.00                       5. sınıf aday öğrencileri

* Sancaktepe Kampüs saat 10.00                 5. sınıf aday öğrencileri

*  Ataşehir Kampüs saat 10.00                      lise hazırlık, 9, 10. sınıf aday öğrenciler

4, 7 ve 8. sınıfa kayıt yaptırmak isteyen öğrenci adayları için ise 22 Ocak– 5 Şubat Cumartesi tarihleri arasında bireysel randevu ile Anabilim Giriş Sınavı yapılacaktır.

Son başvuru tarihi 20 Ocak Perşembe günüdür.

2022-2023 eğitim-öğretim yılında, Anabilim Ortaokulu, Anadolu Lisesi ve Anabilim Fen Teknoloji Lisesi’nde okuyacak, sınıf seviyesinde, okul yönetiminin belirlediği puan ve kontenjan aralığında başarı elde eden öğrencilere, kontenjan dahilinde eğitim başarı indirimi verilecektir. Tüm kademelerde, puan barajını geçen ve rehberlik mülakatı olumlu sonuçlanarak kayıt hakkı elde eden öğrenciler, erken kayıt indirim hakkından faydalanarak kontenjan dâhilinde kayıt yaptırabilecektir. Anabilim Fen Teknoloji Lisesi’nde okuyacak öğrenciler ayrıca Fen Tek Sınavı’na ve Akademik Mülakat’a girdikten sonra kayıt hakkı kazanabilecektir.

12 Şubat Cumartesi saat 10.30’da ZOOM üzerinden “Okul Tanıtım Günü” yapılacaktır.  ZOOM id ve şifre bilgileri ayrıca iletilecektir.

Bursluluk sınavı başvuruları, öğrencinin velisi tarafından eğitim görmek istediği okula şahsen müracaat edilerek yapılacaktır. Öğrenciye sınav kimlik belgesi verilecektir.

Öğrencilerin sınav saatinden 20 dakika önce sınav kimlik kartı ve nüfus cüzdanıyla okulda olması beklenmektedir.

Ön başvuru için tıklayınız.