8. SINIFLARIMIZ ‘’LİSEDE 1 GÜN ‘’ YAŞADI.

Anabilim 8. sınıf öğrencileri bir günlüğüne Anabilimde liseli olma keyfini yaşadı. 2-3-4 Mart tarihlerinde düzenlenen ‘’Lisede 1 Gün’’ etkinliğinin içeriğinde lisedeki işleyişi anlatan istasyonlarda 8. sınıf öğrencileri, farklı deneyimler yaşadılar. İçeriği tamamıyla liseli öğrenciler tarafından hazırlanan istasyonlar çok keyifli ve öğretici oldu.

7  farklı istasyonu gezen öğrenciler; İHA ve Proje İstasyonları’nda Anabilim Lisesinin TÜBİTAK başarılarını, teorik bilgilerin pratiğe dökülerek sorunlara nasıl çözümler üretildiğini,

Genetik İstasyonu’nda kendi DNA’larını nasıl inceleyebileceklerini, Matematik İstasyonu’nda çift dille ve yaratıcı drama ile “Kümeler” konusunun nasıl eğlenceli hale gelebileceğini,

Medya-İletişim İstasyonu’nda teknolojik iletişim araçlarının nasıl kullanıldığını ve bu çalışmaların öğrenime nasıl dâhil edildiğini, Bilişim İstasyonu’nda İngilizce hikâye anlatıcılığının-hikâye oluşturmanın CoSpace ortamında nasıl gerçekleştiğini, Mekatronik-Robotik İstasyonu’nda ise Arduino programı ile LED devresinin nasıl kurulup yakılacağını tecrübe ettiler.

“Lisede Bir Gün Etkinliği”nde 8. sınıflar, Anabilim Lisesi öğrencilerinin 21. yüzyıl becerilerini bilim, sanat, teknoloji, yabancı dil, girişimcilik, akademik alanında nasıl edindiklerini ve hayata nasıl hazırlandıklarına tanıklık ettiler.

Etkinlik bitiminde Lise Müdürü Seda Zeynep Aytaçlı, organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Cemile Karaca’ya, görevli olan tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür sertifikalarını verdi.

Maltepe Kampüs
Başıbüyük Mah. Dinçerler Sok . No:5 A/B Blok Maltepe/İstanbul