6. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ "DEUTSCHLANDKOFFER" ETKİNLİĞİNDE!

6. sınıf öğrencilerimiz ile her iki kampüsümüzde Almanya’yı daha yakından tanımak amacıyla Alman Kültür Merkezi “Goethe Institut “ tarafından organize edilen “Deutschlandkoffer” etkinliğini gerçekleştirdik. Okulumuza gönderilen Bavul öğrencilerde büyük bir heyecana sebep olurken içerisinden çıkacak olan materyaller ve karşılaşacakları sorular büyük merak uyandırdı. Öğrenciler, “Deutschlandkoffer” Almanya Bavulu'nun sekiz heyecan verici kent istasyonunda tüm duyularını kullanarak Almanya'yla tanıştılar. Etkinlik boyunca öğrencilerimiz Almanların icatlarını, Alman şahsiyetlerini, Alman yemeklerini, Alman dilini ve daha pek çok şeyi okuyarak, görerek, hissederek ve koklayarak öğrenirken Almanya hakkında güncel fikir edindiler. Bu keşifler esnasında öğrenciler, Almanca öğrenmenin neden faydalı ve anlamlı olduğunu anlatan argümanlarla da karşılaştılar. Etkinlik sayesinde öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirirken; keşif zevki ve kendi başına öğrenmeye de odaklandılar.