4. Sınıf Öğrencileriyle “Dilimiz Kimliğimizdir” Tişörtü Tasarladık.

Bir milleti ayakta tutan, onun varlığını ve devamını sağlayan “ana dil”in önemini kavratmak, toplumda Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma bilincini geliştirmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla yola çıktığımız “Dilimiz Kimliğimizdir” projesinde 4. sınıflarımız, 18-22 Şubat haftası eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirdi.

Ümraniye ve Sancaktepe Kampüslerinde Türkçe-Edebiyat Zümresinin bu yıl ikincisini düzenlediği “Dil Etkinliği” kapsamında 4. sınıflarla “Türkçenin doğru kullanımı”na yönelik sloganların olduğu tişört tasarımı yapıldı. Etkinlik öncesinde sloganlarını oluşturan ve etkinlik sayesinde fikirlerinin somutlaştığını gören öğrenciler, hem keyifli anlar yaşadı hem de eğlenirken öğrenmenin ve üretmenin tadına vardılar. Öğrenciler, dilimizi kurallara uygun, yabancı sözcüklerden arınmış, doğru bir biçimde kullanmanın önemi üzerine yaptığımız sohbetler eşliğinde temiz Türkçeye dair belirledikleri sloganlarla tişörtlerini tasarladılar. Özgün fikirlerini, yaratıcı düşünme becerilerini tişörtlere aktaran öğrenciler, tasarladıkları tişörtleri 26 Şubat’ta okulda giyerek okul içinde dil bilinci adına farkındalık oluşturdular; ortaya koydukları ürünü sergilemenin keyfini de çıkardılar.