10-11. SINIFLAR İŞ HAYATINI DENEYİMLİYOR

Çağdaş ve modern eğitim anlayışla ilklerin öncüsü olan Anabilim Eğitim Kurumları; Her yaştan bireyin kapasite ve yeteneklerinin hak ettiği bir geleceği yaşaması amacıyla 10. ve 11. sınıflı genç Anabilimliler için “Lise Staj Programı” geliştirip uygulamaya koydu.

Öğrencilerini yarına en iyi şekilde hazırlamak misyonuyla tüm yetenek alanlarını saptamayı, hazırlanan özel programlarla bu yeteneklerini geliştirmeyi ve ihtiyaç duyacağı yönlendirmeleri yaparak kariyer gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan programın ilk aşamasında öğrenciler “Etkili CV Yazma ve Mülakatta Başarı” ve “İş yerinde İletişim” konulu seminerlere katildi. Bu seminerlerde is başvurularında ve mülakatlarda yapabilecek muhtemel hataları öğrenen öğrenciler gerçek çalışma ortamında dikkat edilmesi gereken kurumsal iletişim prensiplerinin de ilk provasını yaptı.

Seminere katılan 10. ve 11 .sınıf öğrencilerinin seminerden edinmesi gereken kazanımlara yönelik 17.12.2019 tarihinde uygulanan lise staj sınavını başarıyla veren 76 öğrenci lise stajı yapmaya hak kazandı.

Sınavda en iyi CV yazan ve en yüksek sınav puanını alan öğrenciler gerçek iş görüşmesi ortamında mülakata alındı. Her geçen gün artan rekabet şartlarının, iş dünyasını lise sıralarından itibaren tanımayı zorunlu kıldığını düşünerek projeye destek veren gönüllü velilerimizin de yardımlarıyla; Anabilimli gençler Türkiye’nin en saygın işletmelerinde kısa dönemli staj imkânı yakaladı.

Staj yoluyla takım çalışmasının önemini kavrayan ve profesyonel iş hayatını yakından tanımaya olanak bulan öğrenciler gerçek bir çalışma ortamında ilgi duydukları kariyer alanlarını ve çalıştıkları alana uygunluklarını incelediler.