Yurt Dışı Üniversite Danışmanlığı

Yurt dışındaki üniversitelere girişte Türkiye’deki gibi merkezi bir sınav sistemi bulunmamakta, öğrencilerin not ortalamalarına, okumak istedikleri alana ve bütçelerine göre, tek tek üniversitelere başvuru yapmaları gerekmektedir. Her tür not ortalamasına, test skoruna göre üniversite bulmak mümkün olmakla birlikte önemli olan öğrencilerin sahip oldukları kriterlere göre girebilecekleri en iyi üniversiteleri belirleyebilmektir.

Okul bünyemizdeki birimin yanı sıra öğrencilerimize daha profesyonel bir hizmet sunabilmek için iş birliği yaptığımız Sempa Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık firması ile yürüttüğümüz bu programda amacımız, 20 yılı aşkın deneyimleri ve rehberlikleri eşliğinde öğrencilerimizin üniversite eğitimlerine yurt dışında devam edebilmelerine her aşamada yardımcı olmaktadır.

Sempa Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık firma yetkilisi, danışmanlık vermek üzere her ay belirlenen günde okula gelmekte, öğrencilerle bireysel görüşmeler yapmaktadır. Bilgilendirme ve tanıtımlarının yanı sıra yurt dışında okumayı hedefleyen her öğrencimizin yurt dışı üniversitelere başvuru süreçlerini yakından takip etmekte, öğrencilerin oluşturdukları portfolyoların başvurdukları üniversitenin kriterlerine uygunluğunu araştırmakta ve öğrencilerimizi yönlendirmektedir.  Üniversite başvurusu ve sonuçlandırılmasında öğrencilere danışmanlık hizmeti sürekli olarak verilmektedir.  Ayrıca öğrencilerimiz girecekleri uluslararası sınavlar hakkında bilgi alabilmekte ve sınava hazırlık konusunda destek görebilmektedir.

Öğrencilerimize danışmanlığını yapacağımız tüm okullar, ülkelerindeki meslek gruplarına bağlı sürekli olarak denetlenen ve belli bir seviyenin üzerinde olan okullardır. İngiltere’deki okullar, British Council ve ARELS; Amerika’daki okullar ACCET, Fransa’daki okullar UNAT, Almanya’daki okullar IALC, Kanada’daki okullar Capls, CC onaylıdır.

Yurt dışındaki üniversitelere kabulde en çok dikkate alınan, öğrencinin lise bitirme diploma notudur. Bunun yanında IELTS/ TOEFL gibi İngilizce yeterlilik sınav sonuç belgesi de gerekmektedir. Bu sınavlar İstanbul’da her ay en az 3 kez yapılmakta ve yeterli seviyede İngilizcesi olmayan öğrenciler için üniversite bünyesinde İngilizce hazırlık programları verilmektedir.

Yurt dışında üniversite okumanın ciddi ve erken bir strateji planlaması gerektirdiğinin farkında olan öğrenciler erken ve bilinçli başvurular yaparak Cornell, Penn State, Georgetown, UCLA, University of Southern California gibi üniversitelere kabul edilebilmektedir.

Yabancı öğrencilerden SAT sınav sonucu istemeyen birçok prestijli Amerikan üniversitesi bulunmaktadır. İngiltere’deki üniversitelere girişte ise SAT sınavı gerekmemektedir. Üniversitelere yerleştirildikten sonra, hazırlık ve köprü programları sayesinde üniversite  mezuniyet notları ve test skorları ile girebileceklerinden çok daha iyi üniversitelere geçiş yapan öğrenciler de bulunabilmektedir ve bu geçiş işlemlerinin takibi tarafımızdan yapılacaktır.