Yurt Dışı Danışmanlığı

Yurt dışı eğitimin en büyük avantajlarından biri kuşkusuz dildir. Öğrencilerimizin farklı ülke ve kültürlerden gelen insanlarla iletişim yeteneği,  yurt dışında dil eğitimi aldığı süre içinde gelişir. Bu, kişiye problem çözme yeteneği kazandırır. Yurt dışı eğitim, kişinin bireysel gelişimine de çok önemli katkılar sağlar. Sorunlar karşısında yılmamayı ve yaratıcı çözümlerin nasıl geliştirileceğini öğretir. Yurt dışında alınan eğitimin kalitesi yüksektir. Oldukça donanımlı okullarda, akademik gelişimin dışında  kişisel gelişim için de kişiye inanılmaz fırsatlar sunulmakta ve öğrencilerin çok yönlü bireyler olarak yetişmeleri sağlanmaktadır.

Eğitimden sonra yurt dışında kazanılan iş deneyimi,  profesyonel kariyer hayatının anahtarıdır. Yurt dışında alınan diploma, bütün dünyada geçerlidir. Bu da kariyer alternatiflerinin artmasını sağlar.

Yurt dışında kısa ya da uzun süreli yaşama şansına sahip olan ve farklı kültürleri tanıyarak vizyonunu genişletme şansı bulan bir öğrenci, çok yönlü bakış açısı kazanır ve yaşamın her alanında üst düzey bir duruş sergileyecek alt yapıya sahip olur.  Değişik görüş ve inançlara saygı duyma yeteneği kazanan birey, bir yandan gittiği ülkenin farklı kültür ve yaşam tarzlarını tanırken bir yandan da dünyanın dört bir köşesinden arkadaşlar edinerek yaşamın sadece okuldan, aileden ve bulunduğu şehir ya da ülkeden ibaret olmadığının farkındalığına varır.

Bu gerçeklerden hareketle amacımız, Anabilim öğrencilerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yurt dışında alabilecekleri eğitim olanakları hakkında bilgilendirmek ve onları hedeflerine göre doğru programlara yönlendirmektir. Yaz okulu, öğrenci değişim programı ya da üniversite eğitimi almak amacı ile yurt dışına gitmeyi planlayan öğrencilerimize, karar vermelerinde yardımcı olmak, en doğru ve güncel bilgileri vermek, öğrencilerin beklentileri ve amaçları doğrultusunda bütçeleri ile uyumlu alternatifli profesyonel seçenekler sunmak, içinden geçecekleri tüm süreçleri öğrenciler adına yönetmek birimimizin en temel hedefidir.