Programlar

Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Programları

Okulumuzda öğrencilerimiz lise hazırlık sınıfından mezun oluncaya kadar, sistematik ve düzenli olarak aşağıdaki programlar uygulanır:

1.  Oryantasyon Programı

Okulumuza yeni başlayan çocukların, okulun fiziksel ortamına, psiko-sosyal ortamın, işleyiş kurallarına uyum sağlaması amacıyla uygulanan özel bir programdır.

2.  Öğrenci Psikolojik Profili

Öğrencilerimizin, bilişsel, duyuşsal ve psikomotor özelliklerini belirleyerek, öğrenme ortamlarından daha etkili şekilde yararlanabilmesi amaçlanmaktadır.Bu kapsamda,öğretim yılı süresince,belirli dönemlerde,profesyonel ölçme araçlarıyla öğrencilerimizin,çoklu zeka alanları,öğrenme stilleri,duygusal zeka alanları,kişilik yapısı,yetenek ve beceri alanları vb.ile ilgili raporlar hazırlanır.Hazırlanan raporlar öğretmenler ve ailelerle paylaşılır.

3.  Öğrenci Kişisel Gelişim Programı

Okulumuzda uygulanan eğitim programlarının etkililiğini artırmak ve öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçları ile ilgili gözlemlerimize bağlı olarak yapılacak yönlendirmeler doğrultusunda sınıflar düzeyine göre farklılaşan "kişisel gelişim programları"uygulanmaktadır.

4.  Kariyer Gelişimi Programı

Öğrencilerimizin gelecekte,kişisel yetenek ve ilgi alanlarınauygun mesleklere yönlendirilmesi amacıyla,çok yönlü bir program uygulanmaktadır."Kariyer Gelişimi Programı" kapsamında,öğrencilerimizin tanınması,mesleklerin tanıtılmasıve uygun yönlendirmenin yapılmasına yönelik sistematik etkinlikler yapılomaktadır.

5.  Akademik Takip ve Destek Programı

Okulumuzda,"Ölçme-Değerlendirme Birimi"miz ve "Rehberlik Birimi"mizin işbirliği ile Akademik Takip ve Destek Programı uygulanmaktadır.Bu program ile çocukların derslerle ilgili öğretim yılı içerisindeki performansları sürekli olarak takip edilerek,güçlü ve zayıf yönleri belirlenir ve destekleyici uygulamalarla ilgili yönlendirmeler yapılır.

6.   Ulusal Sınava Hazırlık Programı

Okulumuzda öğrencilerimizin sınava hazırlık sürecinde ihtiyaç duydukları, akademik ve psikolojik destekle ilgilim çalışmalar yürütülmektedir.Bu çerçevede, deneme sınavları ve etüt çalışmalarının yanında,sınav kaygısı,motivasyon,dikkat ve bellek eğitimleri vb.ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır.

7.  Yetenek ve Beceri Geliştirme Programı

Her öğrencimizin,özel yetenek ve becerilerini belirlemek amacıyla,branş dersleri,uygulamalı dersler ve sosyal kulüp çalışmalarından elde edilen veriler analiz edilerek,raporlar hazırlanmaktadır.Hazırlanan raporlar ailelerle paylaşılmaktadır.

8.  Davranış Geliştirme Programı

Eğitim süreçlerinde en önemli alanlardan biri de,öğrencide "istenen davranışlar"ıngeliştirilmiş olmasıdır.Bu çerçevede öğrencilerimizin ders ortamlarında ve derd dışı ortamlarda,öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla ilişkilerinde olumlu davranışlar sergilemesini desteklemek amacıyla tüm sınıf süzeylerinde "Davranış Geliştirme Programı" uygulanmaktadır. Paydaşlar Kılavuzu'nda ayrıntılı olarak açıklanan uygulama ile "renkli kartlar"kullanılarak öğrencilerin olumsuz davranışları takip edilmekte ve böylece,kurallara uymaları ve daha nitelikli ilişkiler geliştirmeleri desteklenmektedir.

9.  Davranış ve Uyum Sorunları Yönlendirme Programı

Okulumuzda sürekli olarak öğrencilerimizle ilgili davranış ve uyum sorunlarına yönelik gözlem ve değerlendirmeler yapılmaktadır. Bu değerlendirmelerin sonucuna bağlı olarak,dikkati çeken ve saptanan sorunlar,gerçekçi bir yaklaşımla ele alınmakta ve ailelerle işbirliği yapılarak takip edilmektedir.Gerekli hallerde de konu alanı uzmanlarının olduğu merkezlere yönlendirme yapılmaktadır.

10. Sınıf Rehberlik Programı

Okulumuzda birinci sınıftan lise son sınıfa kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın öngördüğü "Sınıf Rehberlik Programı"uygulanmaktadır.Program 7 temel alanda beceri kazandırmayı amaçlanmakta ve rehber uzmanlarımızın denetiminde,sınıf öğretmenleri tarafından yürütülmektedir.

11. Anne-Baba Eğitim Programı

Okulumuzda,okul-aile işbirliğinin de bir gereği olarak,sadece öğrencilerimizle değil,anne-babalara yönelik de eğitim ve seminer programları uygulanmaktadır.