Karanlıkları Aydınlatır Çocuk!

20 Nisan Cuma günü, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin bütün dünyaya ilan edilişinin 98. yıl dönümü, Anabilim Eğitim Kurumlarında büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu güzel günün anlam ve önemini bir kere daha hatırlamak ve hatırlatmak adına düzenlediğimiz törenler, Sancaktepe ve Ataşehir Kampüslerimizde, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz için ayrı ayrı gerçekleştirildi.

“Karanlıkları Aydınlatır Çocuk” temalı törenlerimiz, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sancaktepe Kampüsünde 4-C sınıfından Aren YILDIRIM ve 5-C sınıfından Nisan Dila AKTAŞ’ın; Ümraniye Kampüsünde ise 6-A sınıfından Şevval Naz AKGÜL, 6-C sınıfından Ömer Eren YILMAZ’ın sunuculuğunu üstlendiği törenler, “Bugünün küçükleri yarının büyükleridir.” diyen Atatürk’ün yönetimi bayram süresince öğrencilere bırakma geleneğine uygun olarak devam etti.

Sancaktepe Kampüsünde Okul Müdürü adına 5-A sınıfındanAlya Naz GÖKDEMİR; Ümran,ye Kampüsünde, İlkokul Müdürü adına 4-D sınıfından Tuğberk Arif BİLGİN ve Ortaokul Müdürü adına 5-A sınıfı öğrencisi Bora ERKAN konuşmalarını yaptı. Öğrencilerimiz, “Büyük Önder Atatürk’ün çocuklarına armağan ettiği bu bayram, insanlar arasındaki sevgi ve dostluk bağlarının gelişmesine katkı sağlaması özelliğiyle, dünyada eşi benzeri olmayan bir bayramdır. Bizler, ulusumuzun en değerli varlığı, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcisi, aydınlık yarınlarınızın güvencesi olduğumuzun farkındayız.” sözleriyle izleyenlerden büyük alkış aldı.

Bu anlamlı konuşmaların ardından Ümraniye Kampüsünde, ilkokul için gerçekleşen törende ve Sancaktepe Kampüsümüzde; 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz, içlerindeki bayram mutluluğunu dans gösterileriyle sergiledi. İngilizce drama ve ritim-orff gösterileri de izleyenlerden tam not aldı.

Sancaktepe Kampüsünde, ayrıca 2-B sınıfı öğrencisi Derin Yıldız’ın jimnastik gösterisi, estetik ve enerjik bir ortam yaratırken ilkokul öğrencilerinin danslarıyla hareketlendirdiği salonu 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri, kendi dans gösterileriyle zirveye taşıdı.

Ataşehir Kampüsünde ortaokul için düzenlenen gösteride ise Sancaktepe’de olduğu gibi 4 ve 5. sınıflardan oluşan koronun şarkılarıyla tören, büyük bir hız kazandı. Ümraniye Kampüsünde ortaokul öğrencileri, 5 ve 6. sınıfların hazırladığı dans gösterileriyle coşku dolu dakikalar geçirdi. 7. sınıflardan oluşan orkestra ve ardından sahne alan bandonun birbirinden hareketli ritimleriyle törenimiz, 23 Nisan ruhuna yakışır bir biçimde son buldu.

Bizler de Anabilim Ailesi olarak sevgi ve özgürlük ortamı içinde, Atatürk’ün güvenine layık olmaya çalışan ve ülkemizi daha çağdaş bir düzeye çıkaracağına inandığımız çocuklarımızın bu anlamlı bayramını yürekten kutluyoruz.