Her veda yeni bir başlangıçtır.

Duygusal anların yaşandığı ortaokul ve lise mezuniyetleri, 11-12-13 Haziran 2018 tarihlerinde Sancaktepe ve Ümraniye Kampüslerimizde gerçekleştirildi. 11 Haziran’da Ümraniye Kampüsünde ve 13 Haziran’da Sancaktepe Kampüsünde gerçekleştirilen ortaokul mezuniyet törenlerimize İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlandı.

Ardından bu özel gün için hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin fotoğraflarının yer aldığı barkovizyon gösterildi. Hiç bitmeyecekmiş gibi gelen koskoca sekiz yılı geçiren, hayatlarının hiç unutulmayacak bir dönemini noktalayan, okulda öğretmenleri ve arkadaşları ile pek çok anısı olan öğrencilerimiz adına Sancaktepe’de Sanberk Yiğit Oktar, Ümraniye’de ise Efe Girit duygu ve düşüncelerini dile getirdi. 8. sınıf velilerimizden Belgin Şimşek ve Nuray Özbek, tüm veliler adına bir konuşma yaparak mezuniyet heyecanı yaşayan tüm velilerin duygularına tercüman oldu.  Velilerimizin konuşmalarından sonra Ortaokul Müdürlerimiz Yasemin Karakan Güllü ve Sinem Özdek konuşmalarıyla günü daha da anlamlı kıldı. Yüce Önder Atatürk’ün gençleri olarak bu kurumda aldıkları  değerlerle üzerlerine düşen görevleri her zaman yerine getireceklerinden süphe etmediğimiz öğrencilerimiz, konferans salonundaki törenin bitiminden sonra bahçedeki kokteyle katıldı. Ve her zamanki gibi bu güzel günün sonunda, 2017-2018 eğitim öğretim yılı mezunları okulu terk ederken geride kalanlarda, onları uğurlamanın hüznü ve mutluluğu bir aradaydı.

12 Haziran akşamında gerçekleştirilen lise mezuniyet törenine de İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlandı. Bu törene özel olarak hazırlanan ve mezun olacak öğrencilerin büyüme serüvenlerinin şiirsel ifadeler eşliğinde, görsel bir şölenle sunulduğu barkovizyon, pek çok veliyi gözyaşlarına boğdu. Zamanın ne kadar hızlı aktığını ve çocuklarının büyük başarılar ve kazanımlarla liseden mezun olduğunu gören veliler, çocuklarıyla gurur duydu. Öğrencilerin anons eşliğinde salona davet edilmesinin ardından Lise Müdürü günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Sonrasında Suna Erdem, 12. sınıf velileri adına duygu ve düşüncelerini paylaştı. Lise Müdür Yardımcımız Yeşim Çaktı’nın dereceye giren öğrencileri açıklamasıyla devam eden törende, okul birincisi Alper Ceylantekin konuşmasını yaptı ve okul kütüğüne plaka çakarak okul birinciliğini ölümsüzleştirdi. Bu güzel anın ardından öğretmenler, mezun olan öğrencilere anı diplomasını ve plaketlerini verdi. Flama devir-teslim töreni ve mezuniyet yemininden sonra sunucunun “Kepler havaya!” anonsuyla büyük bir coşku içinde keplerini fırlatan öğrenciler, bir yandan lise hayatına veda etmenin hüznünü diğer yandan yeni bir başlangıca adım atmanın mutluluğunu yaşadı.

Okulun bahçesinde gerçekleşen törenin ikinci kısmında mezunlar için hazırlanan mezuniyet pastası, öğrenciler ve öğretmenler tarafından kesildi. Müzik ve kokteyl eşliğinde hoşça vakit geçiren katılımcılar, kapanan bir dönemin acı tatlı anılarını içlerinde hissederek okullarından ayrıldı.