Eğitim Teknolojileri Sorumlumuz, “Herkese Eğitim” projesi ile “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Eğitim” kategorisinde 3. oldu.

20-23 Eylül 2018 tarihlerinde, İstanbul Yeni Havalimanı yerleşkesinde gerçekleştirilen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne katılan Anabilim Eğitim Teknolojileri Sorumlumuz İdiye Ökten, “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması”nda Sağlık-Çevre-Ulaşım ve Eğitim alanlarında yarışan 200 takım arasında “Herkese Eğitim” projesi ile “Eğitim-Üniversite” kategorisinde 3.lük alarak bizleri gururlandırdı.

28 Haziran’da elemeyi geçerek maddi destek almaya hak kazanan “Herkese Eğitim” projesinin başvuruları proje sorumlumuz tarafından mart ayında gerçekleşmiştir. Uzun süredir hazırlıkları devam eden projede; savaşların, terör saldırılarının ve politik çatışmaların masum kurbanları durumundaki çocukların eğitimi hedeflenmiştir. Projede; Arttırılmış Gerçeklik teknolojisinden faydalanılarak GPS koordinatlarına göre farklı içeriklerin dezavantajlı çocuklara sunulduğu prototip ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Açık Ders Sistemleri de kullanılmıştır.