Buradasınız : Medya > Haberler>
 



 
 
 
 
 
 
Değerler eğitiminde konumuz sevgi

 

Değerler eğitiminde konumuz sevgi

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim kurumları önderliğinde belli değerleri kazanmış hatta bunu içselleştirmiş kişileri topluma hazırlamak için oluşturulan “Değerler Eğitimi Projesi”nin tüm Türkiye'de uygulanan örneklerini ortak bir platformda paylaşıma sunmak amacıyla 26-28 Ekim 2011 tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde  “Değerler Eğitimi Sempozyumu” düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer'in onursal başkanlık yaptığı sempozyumda, Türkiye genelindeki akademisyenler, öğretmenler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları iyi örnekleri, uygulamaları ve fikirleri paylaştılar. Okulumuzun Türkçe-Edebiyat Zümresi öğretmenlerinden Gamze Coşkun'un ve Selda Aktaş'ın 2010-2011 eğitim-öğretim yılı mart ve nisan aylarının konusu olan sevgi temasını ele alarak oluşturdukları “Sevgi Değerinin Aktarımı” adlı kapsamlı proje izleyenlerin takdirini kazandı.

Anabilim Eğitim Kurumları öğrencilerinin “sevgi” değeri ile ilgili farkındalıklarını belirlemek ve bu farkındalığı artırmak amacıyla okul çapında düzenlenen etkinliklerin proje basamakları halinde sunulması, okulda yapılan etkinliklerden alınmış görüntülerle desteklenmesi ve tüm çalışmanın kitapçık halinde katılımcılara dağıtılması büyük beğeni topladı.  Bildiri sunumumuzu izlemeye gelen öğretmenlerin çokluğu, yaptığımız uygulamaların kendilerince de örnek alınması gerektiğini dile getirmeleri ve sunumumuzun yer aldığı kitapçıklara gösterilen ilgi bizleri de heyecanlandırdı ve doğru şeyler yapmanın mutluluğunu yaşattı.



                                                          



Ana Sayfa | Sıkça Sorulan Sorular | Site Haritası | RSS Yayını | İletişim
Copyright© 2009 ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI