Buradasınız : Medya > Haberler>

Öğretmenlerin en özel günü

Anabilim Eğitim Kurumları olarak her sene özel bir törenle kutladığımız “24 Kasım Öğretmenler Günü” bu sene de coşku içinde geçti. Öğretmenliğin en değerli mesleklerden biri olduğunu vurgulayan törenimiz, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kurucumuz Sayın Niyazi Kılıç’ın okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşması herkesi duygulandırdı. Niyazi Bey’in anlamlı sözlerinin ardından bu kez de okulumuz öğrencilerinden ilköğretim okul temsilcimiz Sarp Tuna ile lise okul temsilcimiz Sena Ayşe Salabaş “öğrenci gözüyle öğretmen” temalı konuşmalarını gerçekleştirdiler. Bir başka duygulu an da en genç ve en kıdemli öğretmen konuşmaları sırasında yaşandı. Okulumuzun en genç öğretmeni olan Beden Eğitimi öğretmeni Itri Vanlı, sözlerinin sonunda meslek hayatında örnek alacağı isimlerden biri olan okulumuzun kıdemli öğretmenlerinden Nursel Bayseç’i anons etti. Nursel öğretmenin anılarıyla süslediği konuşması salondaki herkesin gözlerini doldurdu.

Törenin en coşkulu anı ise bir hafta öncesinde okulumuz öğretmenlerinin çocukluk fotoğraflarından hazırlanan “Öğretmenini Bul!” posterinde yer alan kişilerin kimler olduğunu gösteren barkovizyon sırasında yaşandı. Öğrencilerin neşe içinde seyrettikleri sunum sırasında salondan alkış ve tezahürat sesleri yükseldi. Bu sunumun ardından başlayan 6A ve 10C sınıf öğrencilerinden oluşan söz korosu, öğretmenlik mesleğinin kutsallığını vurgulayan sözlerle izleyicilere anlamlı dakikalar yaşattı. 1. sınıf öğrencilerimizden Naz Kurttaş’ın şiiri ile koronun aralarına giren “Atatürk ve Öğretmenlik” konulu slayt, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimizin dansı, 9. sınıf öğrencilerimizden Berfin Özbek’in şarkısı, Hababam sınıfı videosu, jimnastik dalında ödül alan öğrencilerimizden Kristina Tornacı ve Öykü Yüksel’in dans gösterisi, okulumuz öğretmenlerinin ders sırasında ve özel günlerde çekilmiş video ve fotoğraflarından oluşan görüntülerle hazırlanmış “Öğretmen Kimdir?” adlı sunum duygu yoğunluğunu artırdı.

Törenimizin sonunda öğretmenlerimiz, mesleklerinin değerini; öğrencilerimiz de öğretmenlerinin kendi üzerlerindeki emeklerini ve sevgilerini anladılar.

Ana Sayfa | Sıkça Sorulan Sorular | Site Haritası | RSS Yayını | İletişim