Anabilimliler Rasathanede Bilimin İzlerini Sürdü.

Anabilim 9. Sınıf öğrencilerimiz Coğrafya derslerinde işledikleri konuları yerinde incelemek ve araştırmak amacıyla 15 Mart 2017 tarihinde ilk defa bir rasathane görmenin heyecanıyla Kandilli Rasathanesi’nde geziye katıldılar. İlk olarak Astronomi Laboratuvarı’nda Güneş Fiziği bölümünü ziyaret eden öğrencilerimiz tarihi teleskopu inceleyerek, güneş, dünyamız ve evren hakkında bilgiler aldılar. Sonrasında Meteoroloji Bölümünü gezerek 'rasat nasıl yapılır? meteorolojik ölçüm aletleri nelerdir? Nasıl ölçüm yapılır?'  konularını, arazide uygulamalı olarak öğrendiler.  Son olarak Yer Bilimleri Bölümü ziyaret edilerek, ülkemizde ve dünyada depremlerin oluşumu ve afetlerden korunma yolları hakkında uygulamalı bilgiler alarak eğitimi başarıyla tamamladılar.