Anabilim 9. Sınıflarımız Kandilli Rasathanesi’nde

Anabilim 9. Sınıf öğrencilerimiz Coğrafya derslerinde işledikleri konuları yerinde incelemek ve araştırmak amacıyla 17 Mart 2016 tarihinde ilk defa bir rasathane görmenin heyecanıyla Kandilli Rasathanesi’nde geziye katıldılar.

İlk olarak Astronomi Laboratuvarı’nda Güneş Fiziği bölümünü ziyaret eden öğrencilerimiz tarihi teleskopu inceleyerek, güneş, dünyamız ve evren hakkında bilgiler aldılar. Sonrasında Meteoroloji Bölümünü gezerek” rasat nasıl yapılır, meteorolojik ölçüm aletleri nelerdir , nasıl ölçüm yapılır? “ konularını arazide uygulamalı olarak öğrendiler.

Son olarak Yer Bilimleri Bölümü ziyaret edilerek, Ülkemizde ve Dünyada depremlerin oluşumu, korunma yolları hakkında uygulamalı bilgiler alarak eğitimi başarıyla tamamladılar.