4. Sınıflarımız ile Sosyal Bilgiler – Müzik dersi disiplinlerarası ilişki çalışması

Ümraniye ve Sancaktepe kampüslerinde 4.sınıfların Sosyal Bilgiler ünitelerinden biri olan "Hep Birlikte" ünitesi kapsamında Sosyal Bilimler ve Müzik bölümünün ortak çalışması ile "Engelli Çocukları Anlayabilme ve Onlarla Ortak Dili Kullanabilme" etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrencilerimize, bu etkinlik öncesinde Sosyal Bilgiler dersinde "Çocuk Hakları Nelerdir?” konusu kapsamında, onların çocuk olarak hangi haklara sahip oldukları anlatıldı. Özellikle engelli çocuklar için ülkemizde ve dünyada ne gibi çalışmalar yapıldığı, bizlerin onlar için neler yapabileceği konuları üzerinde konuşuldu. Öğrencilerimizin bu konudaki bilinçlerini artırmaya yönelik, soru-cevap şeklinde fikirlerini ortaya koyabilecekleri ortam sağlandı.

Bu çalışma ile eş zamanlı yürütülen disiplinlerarası diğer çalışma, Müzik bölümü’ne aitti. Sosyal Bilgiler dersine katılan müzik öğretmenleri, öğrencilerle yaptıkları ve işaret diliyle öğrendikleri “Merhaba” adlı şarkıyı öğrencilerimizle söylediler.

Bu çalışmadaki başlıca amacımız;  öğrencilerimizin engelli çocuklar konusundaki duyarlılığını ve bilincini daha da artırmak ve konu ile ilgili farkındalık yaratarak, aynı zamanda empati kurma becerilerini geliştirmektir.